Nyheter

Regeringens förslag till uppdatering av bonus-malus systemet för lätta fordon

Försäljningen av klimatbonusbilar ökade kraftigt under 2021 och för klimatbonus översteg sökta belopp under 2021 vad som var beräknat. Utbetalningarna stoppades därför i augusti. Nu har regeringen föreslagit att i höständringsbudgeten för 2021 tillsätta ytterligare 1 900 miljoner kronor för att finansiera den ökade kostnaden för klimatbonusen. Syfte är att pengarna ska räcka till att alla de som i år köpt eller ska köpa en bonusbil får ut sina pengar.

Publicerad: 7 september, 2021

Läs mer

Nyhetsbrev 3 Gröna affärer

Här kommer lite aktuell information kring vad som är på gång inom Elbilslandet Syd och om gröna affärer.

Publicerad: 7 september, 2021

Läs mer

Enklare att betala när OKQ8 bygger Sveriges största laddnätverk

Snart kan du både ladda och tanka bilen på macken med samma kort. I september påbörjar OKQ8 bygget av det som ska bli Sveriges största nätverk med supersnabbladdare. Drivmedelsföretaget blir samtidigt först med att erbjuda betalning med Visa- och Mastercard.

Publicerad: 6 september, 2021

Läs mer

Nr 10 Augustis nyhetsbrev till företagsnätverket

Välkommen tillbaka! Nu under sommaren har vi kört mycket elbil och testat nya laddplatser runt om i Sverige men även i Danmark, Tyskland och Nederländerna… har du också kört el- eller gasbil och provat att ladda på nya platser? Vi har inte långt kvar i Elbilslandet Syd men än så länge finns flera erbjudanden att ta del av för att stötta er i omställningen av er fordonsflotta. Så här i sluttampen laddar vi också inför vår gemensamma slutkonferens. Trevlig läsning önskar vi, och dela gärna vidare!

Vill du komma vidare med din elbilsladdning?

Företagen inom projektet har möjlighet att ta stöd av Olle Johansson, Kvällsudden AB, för att komma vidare med satsningar på elbilsladdning – helt kostnadsfritt. Detta gäller maj till och med oktober 2021 – det är alltså snabba puckar som gäller.