Nyheter

Filmer som visar företagens fossilfria bilresa 2018–2021

Här kan du ta del av filmer som visades på slutkonferensen. Det är tre filmer. Den första ger en introduktion till hur företagens omställningsresa. De två andra filmerna går lite mer på djupet och berättar om vad företagen arbetat med de senaste fyra åren och hur deras planer för de kommande fyra åren ser ut.

Publicerad: 29 november, 2021

Läs mer

Tack till alla som bidrog till att göra vår slutkonferens till en bra dag!

Tack till alla goda föreläsare, engagerade företag och intresserade deltagare som kom till Elbilslandet Syds slutkonferens den 11 november! Det var trevligt att träffa er alla igen och vi hoppas att ni hade en lika bra dag som vi. Vi återkommer inom kort med en uppföljning av slutkonferensen, där ni bland annat kommer att kunna ta del av Tina Thörners inspirationsföreläsning en gång till, men till dess publicerar vi lite bilder från dagen. Tack till alla som bidrog till att göra vår slutkonferens till en bra dag!

Publicerad: 15 november, 2021

Läs mer

Välkommen på nätverksmöte för Gröna affärer den 5 oktober!

Välkommen till nytt nätverksmöte 5 oktober inom Elbilslandet Syd och Delprojekt D om gröna affärer. Vid detta tillfälle kör vi laget runt och utbyter erfarenheter, samt låter oss inspireras genom tre-fyra företag i vårt nätverk. Vi förmedlar även senaste nytt kring arbetet med fortsättningen av nätverket efter projekttiden samt om de två affärscase som vi i projektledningen samordnar.

Publicerad: 27 september, 2021

Läs mer

Regeringens förslag till uppdatering av bonus-malus systemet för lätta fordon

Försäljningen av klimatbonusbilar ökade kraftigt under 2021 och för klimatbonus översteg sökta belopp under 2021 vad som var beräknat. Utbetalningarna stoppades därför i augusti. Nu har regeringen föreslagit att i höständringsbudgeten för 2021 tillsätta ytterligare 1 900 miljoner kronor för att finansiera den ökade kostnaden för klimatbonusen. Syfte är att pengarna ska räcka till att alla de som i år köpt eller ska köpa en bonusbil får ut sina pengar.

Publicerad: 7 september, 2021

Läs mer

Nyhetsbrev 3 Gröna affärer

Här kommer lite aktuell information kring vad som är på gång inom Elbilslandet Syd och om gröna affärer.

Publicerad: 7 september, 2021

Läs mer

Enklare att betala när OKQ8 bygger Sveriges största laddnätverk

Snart kan du både ladda och tanka bilen på macken med samma kort. I september påbörjar OKQ8 bygget av det som ska bli Sveriges största nätverk med supersnabbladdare. Drivmedelsföretaget blir samtidigt först med att erbjuda betalning med Visa- och Mastercard.

Publicerad: 6 september, 2021

Läs mer