Guidning och tips när du ska bygga laddplatser

För att öka användningen av elbilar behöver infrastrukturen för elbilsladdning byggas ut. Nästan all laddning sker där bilen normalt parkerar under längre perioder. Tillgången till säker och smart elbilsladdning på parkeringsplatser vid bostäder och arbetsplatser är därför avgörande för omställningen till fossilfria transporter. Under åren 2018–2020 hjälpte vi i Elbilslandet Syd fastighetsbolag och kommuner i Skåne med processen att installera elbilsladdning. På den här sidan har vi samlat dokument och tips som vi arbetade fram under projekttiden.

 

3 st webbinarier om att fixa laddplats

Tre fullspäckade webbinarier som behandlar de största frågorna som brukar dyka upp för fastighetsägare i samband med att man sätter upp laddplatser för elbilar.

Du hittar inspelningar av de tre webbinarierna om att fixa laddplats här.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Allt du som fastighetsägare behöver veta när du ska etablera laddplatser

Här har vi samlat information som kan vara till hjälp för dig som funderar på att fixa laddplatser i din fastighet. Här kan du t ex läsa om vad du ska tänka på när du ska installera elbilsladdning, kolla checklistor och få steg-för-steg-guider.

Sju stycken pdf-dokument om allt du som fastighetsägare behöver veta för att fixa laddplats.

————————————————————————————————————————————————————————–

Affärsmodeller och betallösningar för kommuner

Vi har undersökt hur andra kommuner i Sverige har gjort när de byggt laddstationer på allmän plats. Vi har pratat med åtta kommuner och identifierat sex olika affärsmodeller och betallösningar.  

Här hittar du tre stycken pdf-dokument om affärsmodeller och betallösningar för kommuner.

—————————————————————————————————————————————————————————-

”Elbrist” inte ett hinder för installation av elbilsladdning

Omställningen till en fossilfri fordonsflotta kommer innebära fler elbilar som behöver laddas, men betyder det att elen inte kommer räcka till för framtidens elbilar? Svaret är komplicerat men förhoppningsvis kan den här texten hjälpa till med att reda ut några av de största frågetecknen.

Dokument om el- och kapacitetsbrist.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Checklista när du installerar laddpunkter

En praktisk checklista att hålla i handen när du går igenom processen att installera laddplatser. Kryssa i när du är klar med ett steg och skriv egna anteckningar.

Checklista för fastighetsägare vid installation av laddpunkter.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Del 1: Omställning av fordonsflottor

Genom att delta i projektet Elbilslandet Syd kan ditt företag minska utsläppen från era transporter och på så vis få en skjuts i ert klimatarbete. Deltagandet i projektet är helt kostnadsfritt och vi har dessutom koll på att lösningen är ekonomiskt hållbar för er.

Läs mer

Del 3: Elbilstaxi

Ökad efterfrågan av elbilstaxi gör i förlängningen att taxibolagen i Skåne och Blekinge skaffar fler elbilar, vilket i sin tur kan leda till att fler laddstolpar sätts upp. Genom en enkel knapptryckning kan ditt företag eller bostadsrätt ansluta er till Nollzon, ett system som smidigt och kostnadsfritt prioriterar elbilstaxi för kunder. Det tar bara 20 sekunder att registrera ditt företag på nollzon.se.

Läs mer

Del 4: Affärs- och Innovationsutveckling

Fler innovationer behövs för att öka takten på omställningen till fossilfria transporter. Är ni intresserade av att utveckla gröna affärer kopplade till transporter, eller kanske mer specifikt intresserade av att utveckla nya lösningar? Läs gärna vidare.

Läs mer

Senast uppdaterad: