Få stöd att ställa om din taxiverksamhet till eldrift

Efterfrågan på eldrivna taxibilar ökar då allt fler företag ser fördelar med tysta och utsläppsfria elbilar. Vi hjälper taxiåkerier att ställa om till eldrift och ta del av det kundnätverk som finns och som består av anslutna företag, hotell, restauranger och bostadsrättsföreningar. Vi har inom Elbilslandet Syd fyra anslutna taxiåkerier som ställt om till eldrift, läs mer i högerkolumnen här intill.

Låter detta intressant?
Anmäl intresse så hjälper vi även er att att ställa om er taxiverksamhet till elbilstaxi.

Om initiativet Nollzon
Ökad efterfrågan av elbilstaxi är ett tydligt incitament för taxibolagen i Skåne och Blekinge att skaffa elbilar. Nollzon har en lösning som automatiskt och kostnadsfritt prioriterar elbilstaxi till anslutna kunders adresser. 

nollzon.se kan du enkelt se alla adresser i ditt verksamhetsområde som prioriterar elbilstaxi och du kan också se vilka lokala taxiföretag som anslutit sig som leverantörer till Nollzon.

Nollzon är en ideell förening grundad av Vattenfall, IBM, Gröna Bilister, ABB och Sustainable Innovation, som också är kansli för Nollzon. Nollzon finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Som ett av delprojekten inom Elbilslandet Syd fokuserar Nollzon att öka efterfrågan på elbilstaxi och därigenom skapa ett tydligt incitament för att ställa om taxinäringen till eldrift i Skåne och Blekinge.

Del 1: Omställning av fordonsflottor

Genom att delta i projektet Elbilslandet Syd kan ditt företag minska utsläppen från era transporter och på så vis få en skjuts i ert klimatarbete. Deltagandet i projektet är helt kostnadsfritt och vi har dessutom koll på att lösningen är ekonomiskt hållbar för er.

Läs mer

Del 2: Laddinfrastruktur

Äger eller förvaltar ni en fastighet där det kan finnas behov av att ladda elbilar? Vi har verktyg för att tillsammans undersöka möjligheter för en utbyggnad av laddplatser vid flerfamiljsbostäder och vid kommersiella fastigheter.

Läs mer

Del 4: Affärs- och innovationsutveckling

Fler innovationer behövs för att öka takten på omställningen till fossilfria transporter. Är ni intresserade av att utveckla gröna affärer kopplade till transporter, eller kanske mer specifikt intresserade av att utveckla nya lösningar? Läs gärna vidare!

Läs mer

Senast uppdaterad: