Nyhetsbrev nr 4 Gröna affärer

Här kommer aktuell information kring vad som är på gång inom Elbilslandet Syd och om gröna affärer.

Catch up från oktoberträffen

Tack för engagemanget och deltagandet vid nätverksträffen i den 5:e oktober. För er
som inte kunde vara med så har vi lagt upp en inspelning. I inspelningen finns utvalda
delar från nätverksträffen där tre företag i nätverket presenterar sig. Se här.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dags att anmäla sig till slutkonferens för Elbilslandet Syd den 11 november!

  • Låt dig inspireras av företagens bästa omställningstips!
  • Ta del av framtidsspaningar!
  • Lyssna på ”Förändring till fossilfritt i rallytempo” med Tina Thörner!
  • BILUTSTÄLLNING: Visa upp och berätta om en av företagets fossilfria bilar!
  • Sist men inte minst: kom och fira tillsammans med oss och bli tackad för din fina insats!

Var: Bjärsjölagårds Slott, Sjöbo

Tid: 9.30–15

Moderator: Tina Thörner

Vi ser gärna att ni medverkar i utställningen. Ta gärna med er fossilfria bil till konferensen och bilutställningen. Berätta gärna redan i anmälningsformuläret vilken bil du tar med, under övrigt och rubrik matpreferenser eller mejla oss.

→ Inbjudan och anmälan finns här

OBS! Det är ett begränsat antal platser till konferensen. Först till kvarn gäller, så om du planera att delta anmäl dig direkt.

Frågor samt information om bilutställning kontakta Inga Andersson på e-post:  inga.andersson@skane.se

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Dags att dra lärdomar – vi behöver din hjälp med lärdomar från projektet Elbilslandet Syd, den 1 november går projektet in i avslutningsfas

Fyra år går snabbt och projektet Elbilslandet Syd går snart in i en ny fas, avslutningsfasen, som är till för att göra analys, utvärdera insatserna och dra lärdomar. Detta innebär att projektet från 1 november inte kan ge aktivt stöd till företagen längre, såsom t ex genomföra nätverksträffar med medverkande företag eller ge coachande företagsspecifikt stöd till er medverkande företag.

OBS! Behöver ditt företag stöd inom affärs- och innovationsutveckling kontakta omgående Jonas Lööf så kan vi hinna att hjälpa er senast den 31 oktober 2021. E-post: jonas@mijlofordonsverige.se

I avslutningsfasen kommer vi att samla in era erfarenheter från projektet. Vi kommer därför inom kort skicka ut en enkät alternativt blir några företag kontaktade för en intervju. Från projektet är det viktigt att vi får del av alla era erfarenheter och synpunkter både från projekttiden och hur ni ser framåt på ett behov av ett fortsatt nätverk.

Vi hoppas ni tar er tid att dela med er av era erfarenheter till oss!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Omvärlden

Världens snabbaste billaddare

Tävlingen om den snabbaste elbilsladdaren fortsätter. Nyligen kunde ABB berätta att de är med i matchen. Deras nya Terra 360 har en maximal uteffekt på 360 kW och kan ladda en bil helt på max 15 minuter – eller upp till 10 mil på 3 minuter. Laddaren kommer bli tillgänglig i Europa i slutet av året men sen får vi se i vilken omfattning den kommer att installeras och vilka bilar som kommer kunna ladda med full effekt. Ta del av ABBs pressmeddelande här.

 

Spridning av laddbara bilar och laddinfrastruktur på landet och i mindre orter

RISE och VTI har nyligen släppt en rapport om utmaningarna med laddbara bilar på landsbygden. Rapporten lyfter bland annat fram behovet av konkret information om laddbara bilars funktionalitet, räckvidd och ekonomi för att sänka tröskeln för att skaffa laddbar bil. Det är viktigt att den kunskap som utvecklas i olika projekt får bred spridning. Rapporten lyfter också fram behovet av en fungerande andrahandsmarknad, och enkla och lättillgängliga lösningar för hemmaladdning, exempelvis genom lokala energibolag, som viktigt för att sänka tröskeln. Ta del av rapporten i sin helhet här.

 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.