Sveataxi Skåne elektrifierar Trelleborg, Malmö och Lund!

Nu finns det elbilstaxi på sammanlagt sex orter i Skåne och Blekinge. Förutom i Helsingborg, Karlskrona, Kristianstad och Malmö så hittar du nu också elbilstaxi i Trelleborg och Lund.

Det är Sveataxi Skåne som har utökat med ytterligare två elbilar, en Volkswagen ID.4 som stationerats i Lund samt en Mercedes EQV, en helt eldriven minibuss med plats för 7 passagerare, som kör mellan Malmö och Sturup.  

Sveataxi Skåne har under våren ISO-14000 certifierats med ett högt ställt mål att bolagets samtliga 60 taxibilar ska vara elbilar senast i januari 2023. Ett mycket positivt besked tycker vi inom Elbilslandet Syd som vill se en fossilfri omställning av taxibranschen i Skåne och Blekinge. 

Det är ett utmanande mål som Sveataxi Skåne satt upp men också nödvändigt. Taxibranschen behöver ställa om till elfordon för att möta den ökade efterfrågan men även för att kunna leverera taxiresor när skärpta miljözoner införs i allt fler städer”, säger Gordon Strömfelt, projektledare för Nollzon och ansvarig för att stötta taxibranschen i skiftet till eldrift inom Elbilslandet Syd.  

De elbilsmodeller som Sveataxi Skåne använder i sin verksamhet, förutom nämnda VW ID.4 och MB EQV, är även en Audi e-tron som togs i bruk i Malmö redan hösten 2020. 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.