Nyhetsbrev nr 1 Gröna affärer

Här kommer lite aktuell information kring vad som är på gång inom Elbilslandet Syd och om gröna affärer.

Presentera ditt företag

I nätverket är vi nu snart 30 medlemmar som vill hitta nya gröna affärsmöjligheter. I samband med vårens aktiviteter vill vi ge er möjlighet att presentera er. Detta för att ge alla en bild av vilka som ingår i nätverket men också för att visa vilka lösningar, tjänster och produkter som alla har att erbjuda i omställningen till lätta fossiloberoende fordon och transporter. Allt för att kunna skapa ökade möjligheter till fler gröna affärer samt att identifiera nya affärs- och produktområden.

Vi hoppas att du och ditt företag vill bidra genom att svara på tre frågor i denna enkät.

Välkommen till ett webbinarium om gröna affärer den 14 april!

Nu fortsätter vi att maximera potentialen för fler gröna affärer! Vid detta tillfälle konkretiserar vi och låter oss inspireras genom goda exempel på lösningar och affärsområden hos medverkande företag. Hur ser deras affärsidé/lösning ut? Hur långt har de kommit och hur ser de på utveckling framöver?
Program och anmälan 

_________________________________________________________________________________________________________________

Webbinarium om klimatsmarta bilmodeller! Den 20 april 

Du kommer att få höra om spännande, klimatsmarta bilmodeller som erbjuds eller inom kort kommer att erbjudas på den svenska marknaden och vad du ska tänka på när det är dags att välja ny bil till företaget.
Program och anmälan

_________________________________________________________________________________________________________________

Mer under våren

maj  Om laddinfrastruktur
12 maj Nätverksmöte för företag i DPD  (med fokus på företagen i nätverket, status och goda exempel)

18 maj Nu vet vi! Nya skatter och regler fastställda, uppföljning från hösten 2020 med Ronny Svensson på Ynnor.
16 juni Nätverksmöte för företag i DPD

 Inbjudan med program och tider kommer skickas ut till alla samt läggas upp på elbilslandetsyd.se.

 

Affärsmöjligheter med EU Techbridge

Den 26 april håller EU Techbridge ett webbinar med syfte att matcha innovativa europeiska små och medelstora företag med affärsmöjligheter på den amerikanska östkusten som letar efter innovativa vatten- och energilösningar.

_________________________________________________________________________________________________________________

Energimyndigheten ”synliggör” publika laddstolpar

Har ni själva eller era kunder en publik laddstolpe? För att fler ska hitta tillgängliga laddstationer så kan man registrera sina stolpar i databasen Nobil. Nobil är gratis att använda och har ett öppet API. Därför väljer många att använda data från databasen för att visa laddstationer i kartjänster. Läs mer på Energimyndighetens hemsida.

Kontakta oss gärna inom Elbilslandet Syd. Kontaktuppgifter finner ni på elbilslandetsyd.se

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.