Nytt verktyg: Räknar fram ditt företags verkliga bilkostnader och bilarnas klimatpåverkan

Som ett av våra medlemsföretag har du möjlighet att få hjälp med att jämföra hur olika bilmodeller påverkar din ekonomi. Nu har vi tagit fram ett nytt kalkylverktyg för att du enkelt ska kunna se totalkostnaden/mil för ditt företags bilar. Vidare får du även reda på hur mycket koldioxid de olika modellerna släpper ut. Din kontaktperson på Elbilslandet Syd hjälper dig att göra analysen. Mejla/ring oss gärna för mer info!

Kalkylen inkluderar alltid kostnad/mil för:
Bilens pris
Bonus (om sådan finns)
Räntekostnad
Restvärde/värdeminskning
Drivmedel
Service
Byte av sommar- och vinterdäck (beroende på körsträcka)

Totalkostnaden visas i stapeldiagram där du direkt får veta både i kronor/mil och ton koldioxid/år hur olika modeller står sig mot varandra. Kalkylen bygger på en användar- och finansieringstid om 36 månader.

Variabler som kan ändras är:
Årlig körsträcka (mil/år)
Förmåns-/tjänstebil (ja/nej)
Andel el för laddhybrid (%)
Drivmedelspris (kr per l/kg/kWh)

Här finns exempel på några olika urval som visar principen i verktyget. I det första exemplet jämförs olika modeller som drivs med el med varandra. I det andra exemplet jämförs biogasbilar och i det tredje exemplet bilar som drivs med HVO 100.

Kalkyltjänsten vänder sig särskilt till våra nya medlemmar  – men även du som fått en Energideklaration tidigare är välkommen att med hjälp av våra projektledare sålla fram fordon som passar din ekonomi och din verksamhet.

Du når din kontaktperson här:

Skåne
sabine.tauber@skaneskommuner.se
0728-85 49 13

Gustaf Wiklund, Skånes Kommuner
gustaf.wiklund@skaneskommuner.se
0728-85 49 29

Blekinge
kenny@miljofordonsverige.se
0735-12 90 80

pernilla@miljofordonsverige.se
0707-74 50 57

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.