Smart laddning anpassar efter användarens behov

Nytt faktablad från Power Circle

Laddning kan vara smart på flera olika sätt. Grunden är möjligheten till att flytta laddningen i tid. Att anpassa laddningen efter användarens behov som avresetid eller fastighetens elnätsabonnemang kan därför anses smart. Om det är ekonomiskt fördelaktigt för användaren skulle laddningen även kunna anpassas efter andra yttre parametrar som elsystemet.

Power Circle har ett faktablad som delar upp smart laddning i fyra olika nivåer. För varje steg uppåt i trappan vägs användarens behov i större och större grad ihop med elsystemets behov:

Nivå 1 – Laddning med smarta inställningar
Nivå 2 – Smart laddning inom verksamheten
Nivå 3 – Smart laddning för elsystemet
Nivå 4 – Optimerad smart laddning

Förutom att ladda smart kan elfordonen även bidra med tjänster till elsystemet. På fjärde nivån optimeras laddningen mot flera behov, styrsignaler, marknader och tjänster. En förutsättning för att kunna sälja tjänster från elfordon är att många bilar aggregeras samman i större bud eller så kallade virtuella kraftverk.

Läs Power Circles faktablad om smart laddning här

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.