Elbil och laddhybrid fungerar utmärkt i Elcoms verksamhet och rimmar väl med affärsidén

Elcom är ett av Elbilslandet Syds medlemsföretag i Blekinge med kontor i Karlshamn, Ronneby och Karlskrona. Företaget arbetar med installation och service inom El, IT, Säkerhet och Solceller. Under 2019 utökades verksamheten med ytterligare 30 anställda genom uppköp.

Under 2020 har en elbil och tre laddhybrider blivit positiva tillskott till fordonsflottan.
– Vi inom affärsområde IT såg möjligheterna med en elbil för ekonomin och miljöns skull, säger Mikael Hansson, projektledare IT.

Elbilen är en Kia e-Niro, som används som poolbil. Enligt Mikael Hansson, projektledare för IT, fungerar den utmärkt i verksamheten.
– Vi har inte har haft någon räckviddsångest, vi kör över hela Blekinge och även norra Skåne. Att leverera service från ett IT-företag i en elbil är också uppskattat från kundernas sida, särskilt då man som vi installerar laddstolpar och säljer solceller som en del av vår affärsidé. Det är roligt att köra elbil och det känns sunt att inte släppa ut några avgaser när man kör, lägger Mikael till.

Elcom har också själva tillgång till bra laddmöjlighet vid kontoren och funderar på att bygga fler laddplatser.

De tre laddhybriderna är tjänstebilar och en av förarna är Niclas Haakman, som tidigare arbetade med testflottan på ELS.
– Det var självklart för mig att välja ett fordon som är fossiloberoende både ur ett miljömässigt- och ett ekonomiskt perspektiv. Den körsträcka bilen har på el passar mitt körmönster, så på ett halvår har jag bara tankat bensin två gånger. Jag har fått tillgång till laddbox hemma och jag kan också ladda på jobbet, berättar Niclas.

 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.