Pandemin sätter fart på bolagens hållbarhetsarbete

I stället för att bli ett bakslag för klimatarbetet blev pandemin den andningspaus många bolag behövde för att ställa om, enligt undersökningen Hållbara bolag.

Krympande vinster och desperata besparingsåtgärder har blivit vardag för många svenska börsbolag i pandemins spår. Men på hållbarhetsområdet har man ännu inte tvingats backa, enligt en stor enkätundersökning i samband med rankningen Hållbara bolag som Aktuell hållbarhet genomför tillsammans med Dagens industri och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

69 procent av bolagen att de ser krisen som en chans att ställa om mot ett mer hållbart arbetssätt. 24 procent uppger att de ökat sitt fokus på hållbarhet i samband med pandemin, och 11 procent att de ökat sina investeringar på området.

49 procent av bolagen i enkäten tror att de förändringar som nu genomdrivs blir permanenta. Och en rad hållbarhetschefer Di pratat med är överens om den positiva utveckling som nu sker, med ett ökat fokus på hållbarhet, har kommit för att stanna.

Källa Aktuell Hållbarhet
Publicerad: 12 November 2020

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.