Roxtec har fått sin första miljöbil och har beslutat att alla transporter ska bli fossilfria

Vi är glada över att kunna presentera ännu ett företag i Elbilslandets Syds nätverk.
Roxtec tillverkar tätningslösningar för kablar och rör och har både poolbilar och
tjänstebilar i sin fordonsflotta. Den första miljöbilen – en VW e-Caddy – rullade in i företaget under vecka 43.  

Genom sitt deltagande i Elbilslandet Syd har Roxtecs arbete med att kartlägga och få ner utsläppen från företagets bilar kunnat intensifieras. Processen med att förändra tjänstebilspolicyn är nu igång och beslut har tagits att alla transporter inom Roxtec ska vara fossilfria till år 2030. Kerstin Antonsson, Global Miljöchef och Hållbarhetskoordinator har varit drivande i frågan och är mycket stolt och nöjd med att ha fått gehör för frågorna i ledningsgruppen. 

Kerstin uppskattar värdet av att få input och fakta från en oberoende organisation som Elbilslandet Syd och möjligheten att träffa andra företag med liknande frågeställningar inom nätverket. En avgörande anledning till att ett stortinternationellt företag tar det här beslutet just nu är att alla måste hjälpa till att minska klimatpåverkan – inte minst företagen. Alla insatser är viktiga, stora som små och för att fortsätta vara ett starkt och marknadsledande företag in i framtiden behöver vi bland annat ställa om till grönare transporter för både människor och gods, menar Kerstin. 

Tack, Elbilslandet Syd! Genom samverkan med er har vi ökat kunskapen om miljöbilar bland våra anställda i företaget, hälsar Kerstin. 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.