Nr 7 Septembers nyhetsbrev till företagsnätverket

Läs nyhetsbrev #7 till Elbilslandet Syds företagsnäverk för stöd i omställningen till fossilfria fordonsflottor

Hej och välkommen till Elbilslandet Syds sjunde nyhetsbrev (07/2020)!

Trevlig läsning önskar projektgruppen Elbilslandet Syd och glöm inte att sprida nyhetsbrevet till kollegor som kan vara intresserade.

Digital konferens ”Kör rent! Skånes konferens om framtidens fossilfria drivmedel och fordon”

3 september, 9:00-15:45, digitalt

På förmiddagen kommer vi att höra det nyaste om styrmedel och vi har ett flertal leverantörer på plats som berättar om utveckling inom förnybara drivmedel. På eftermiddag väntar en uppsjö av konkreta goda exempel från företag och det offentliga som arbetar för en fossilfri fordonsflotta. Dessutom uppdaterar IVL, Svenska Miljöinstitutet oss om forskningen och samhällsdebatten kring livscykelanalyser för elbilsbatterier – ett ämne som har engagerat många av er.

Gå in på konferenshemsidan och kolla in hela programmet.

Deltagandet är kostnadsfritt. Länkarna till live-sändning skickas ut till anmälda någon dag innan och kommer att läggas upp på konferenshemsidan.

Arrangörer av konferensen är Energikontoret Skåne, tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Region Skåne – partners i Elbilslandet Syd och även Miljöfordon Sverige medverkar på konferensen.

 

Ny medarbetare ansvarig för tesflottan inom Elbilslandet Syd

Välkommen Kenny!

Hejsan, mitt namn är Kenny Nässert och jag tar över Niclas Haakmans jobb som ansvarig för testflottan av el- & biogasbilar inom projektet Elbilslandet Syd.

Passar på att informera lite om tesflottan. De flesta av er har redan provat några av våra bilar samtidigt som några inte kommit till skott ännu.

Ni som har provkört har återkommit med lite kommentarer men jag vore ytterst tacksam om ni vill uppdatera mig mer om er upplevelse.

  • Har det dykt upp frågor som inte blivit besvarade?
  • Vilka utmaningar har ni haft när ni har provkört?
  • Önskar ni att vi gjorde något annorlunda?
  • Något annat? Det är fritt fram för frågor och kommentarer!

Passa på att testa elbil eller gasbil

Vi har bilar tillgängliga och flera lediga tider att fylla så passa på att utnyttja möjligheten till att testa bilen i er verksamhet.

Vi har ett begränsat utbud av testbilar som ni kan få låna men vi samarbetar även med flera lokala återförsäljare så hör av er om ni har mer specifika önskemål. Jag ska försöka att bemöta det så gott jag kan.

För att boka och komma med önskemål: Skicka epost till mig på kenny@miljofordonsverige.se

Tveka inte att höra av er.

Jag har för avsikt att kontakta er alla för att ytterligare presentera mig samtidigt som vi stämmer av läget hos er.

Allt gott tills vi hörs!

 

Nyfiken på elbilar med dragkrok?

I en artikel från den 19 augusti tipsar Eways om ett flertal elbilar och laddhybrider som kan vara intressant.

Här kommer du till Eways inlägg.

Passar inte elbilen för dina behov? Kolla in gasbilar, det finns flertal med lång räckvidd på gas och som får dra husvagn och släp! Det gäller samma sak för gasbilar gäller samma som för bensin- eller dieselbilar angående dragvikt.

Information finns exempelvis i våran fordonslista på projekthemsidan. Vi kan även tipsa om Energigas Sveriges hemsida där det har samlats information om modeller för gasbilar och som i sin tur länkar bland annat till miljöfordon.se.

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.