Välkommen till webbinarium om att fixa laddplatser den 31 augusti

Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad bjuder in till tre fullspäckade webbinarier för att behandla de största frågorna som dyker upp för fastighetsägare i samband med att sätta upp laddplatser för elbilar. Webbinarierna kommer att vara i form av live-sändningar genom Teams och närmre inpå kommer det i respektive Outlook-händelse uppdateras med länkar för att komma åt sändningen.

Webbinarium 1
Första webbinariet presenterar varför det är bra att passa på att fixa laddplatser för elbilar just nu. Vi kommer att gå in på möjligheten att söka ekonomiskt stöd från Naturvårdsverket och vad man behöver tänka på i förväg för att få ersättningen på upp till halva investeringskostnaden. Vi kommer också prata om de kommande kraven på laddinfrastruktur från Boverket i samband med nybyggen och renoveringar, samt de retroaktiva krav som ställs till 2025 som gör att många ändå kommer behöva bygga laddplatser inom kort.

Fortsättning i september
De efterföljande två webbinarierna kommer att vara under september månad. Under dessa kommer det bland annat presenteras olika affärsmodeller för debitering av laddning, vad man ska tänka på inför att ta fram en offert och hur andra företag har gjort i praktiken. Även prognoser för behovet av laddplatser kommer diskuteras, och hur laddning av elbilar är relaterat till den mycket omtalade elbristen i Skåne. Vad behöver du veta om kapaciteten i den egna fastigheten för att avgöra om du kan ha laddplatser, och i så fall hur många?

Möjlighet att ställa frågor
Vi kommer att komplettera vår egen kunskap inom området med extern expertkunskap för att kunna gräva djupare inom vissa ämnen under webbinarierna. Utöver presentationerna kommer det förstås finnas möjlighet att ställa frågor.

När: 31 aug 2020, kl 13.15–14.00
Var: Online
Kostnad: Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
27 aug 2020

Anmäl dig här!

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.