Förenade Care kör vidare mot fossilfritt

Dags att presentera ytterligare ett företag från nätverket Elbilslandet Syd! Förenade Care är verksamma bland annat inom vård- och omsorg, hemtjänst och måltidsservice och då är transporter förstås en viktig del. Förenade Care är ett av de första företagen som provkörde elbil inom projektet och som fick ta del av en kostnads- och klimatanalys på sin fordonsflotta. Företaget har de senaste åren sänkt utsläppsnivån på sina fordon ett flertal gånger, men har under våren antagit konkreta mål och delmål för en hel fossilfri fordonsflotta baserat på el- och gasbilar. 2030 ska hela flottan vara fossiloberoende. Både 2023 och 2025 finns tydliga delmål för omställningen och man står nu i startgroparna för att lägga den första beställningen på ett antal elbilar.

Bakom beslutet ligger företagets vilja att minska sin miljöpåverkan, men också en analys av kostnadsutvecklingen för elbilar kontra fossila bilar med tanke på fordonsskatt, miljözoner och bränslekostnader. Man har kommit fram till att fossilfritt kommer att bli det ekonomiskt mest fördelaktiga alternativet.

Vi lyfter Förenade Care som exempel för det vi rekommenderat samtliga företag i samband med fordonsanalysen – att ta ett strategiskt beslut om en fossilfri flotta och sätta konkret mål och delmål för att komma dit

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.