Skånemejerier: provkörning av el- och gasbilar gav mersmak

Skånemejerier har provkört fyra bilar som de fått låna genom Elbilslandet Syd under sammanlagt fyra veckor. Det var två elbilar, en Nissan Leaf och en Hyundai Ioniq och två biogasbilar, en Seat Leon och en Audi A3. Testförarna hade både bilarna på jobbet och hemma. Spontana kommentarer från förarna var att det tyckte att det var kul att testa bilarna och bra att få provköra dem en längre tid. Samtliga förare är positiva till att ha gas- eller eldrift i sina tjänstebilar. Det har också gett en bra känsla att köra fossilfritt. För personal som kör långa sträckor är det viktigt att inte behöva tanka eller ladda för ofta och att ha gott om lastutrymme. Det gäller alltså att hitta rätt bilmodell för rätt ändamål. Laddmöjligheter på jobbet och ett ett el-tankkort för publika laddpunkter skulle underlätta de anställdas vardag – det är andra lärdomar från testkörningen.

På bilden syns en av testförarna, Louise från Skånemejerier, bredvid den elbil som hon provkörde.

Vi från Elbilslandet Syd ser framemot att följa Skånemejerier framöver och se hur företaget går vidare utifrån erfarenheterna från projektet.

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.