Staffanstorp städ & kemtvätt blev med gasbil! Nu förbereder man för laddstationer på företaget.

Nu har Staffanstorp städ & kemtvätt tagit steget och köpt in sin första gasbil. Efter att ha provkört både gas- och elbilar via Elbilslandet Syd och sedan tagit del av kalkylerna i Energideklarationen för sin fordonsflotta köpte företaget i vintras in sin första gasbil. Det blev en begagnad VW golf som man hittade via en annons hos en bilhandlare i Bromma – efter en hel del letande. Både medarbetare och VD är nöjda och tycker att bilen fungerar jättebra. Man kan såklart inte tanka på lika många ställen, men med lite planering går det fint. 

Sedan förra året tankas dessutom ett par av företagets dieselbilar med HVO100 som också är ett 100 % förnybart drivmedel.

Vi tycker att det är jätteroligt att Staffanstorp städ och kemtvätt har tagit det här steget i sin omställning till att bli mer klimatvänliga. Och vi vet att det bara är ett första steg. Företaget bygger nämligen nya lokaler och i planeringen har man tagit med att förbereda för installation av laddstationer för elbilar. Bra jobbat Staffanstorp städ och kemtvätt, tycker vi från Elbilslandet Syd! 

Staffanstorp städ & kemtvätt är ett av de fyrtio företag som deltar i Elbilslandet Syds nätverk med syfte att ställa om till en fossiloberoende fordonsflotta. 

 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.