Möt företagen i Elbilslandet Syd

Företagsnätverket är det som gör Elbilslandet Syd. Alla har kommit olika långt och har olika utmaningar i sin omställning till en fossiloberoende fordonsflotta. Gemensamt är en vilja att ställa om och att göra bättre val. Vi har besökt några av de företag som är med i Elbilslandet Syd för att höra om deras syn på omställningens möjligheter och utmaningar.

Baga Water Technology

BAGA Water Technology i Karlskrona arbetar med vattenreningsfilter och avloppsanläggningar. Eftersom produkterna har en tydlig miljöprofil vill man också att fordonsflottan ska spegla detta. Företaget har startat sin resa mot en helt fossiloberoende fordonsflotta men ser utmaningar främst när det gäller servicebilar som går långa sträckor.

 

Staffanstorps Städ och Kemtvätt

Med många små bilar som går kortare sträckor ser Staffanstorps Städ och Kemtvätt att det finns stor potential att ställa om hela fordonsflottan på sikt. Viljan att organiskt byta till fossiloberoende fordon i takt med att flottan skiftas är stark. För att ytterligare stärka personalen och bidra till en positiv känsla för omställningen provkör företaget nu gas- och elbilar i verksamheten.

 

Taxi Västra Skåne

Ali Reza och Taxi Västra Skåne har fått mycket uppmärksamhet för sina två Nissan LEAF taxibilar, de första elbilstaxi i Helsingborg och faktiskt i Skåne. Mottagandet har varit positivt från både förare och kunder. Nollzons stärkta fokus på Skåne och Blekinge kommer också att hjälpa till att öka efterfrågan på elbilstaxi.
”Detta är bara början!”, säger Ali Reza.

 

Rudvi bil

Rudvi bil har tidigt satsat på laddbara bilar och gasbilar. Personalen har haft ett intresse för produkterna och kunskapen gör att det blir lättare att sälja den nya tekniken. Bilhandlarna har faktiskt sålt högst andel laddbart i Sverige. En utmaning är att anpassa affärsmodellen efter nya förutsättningar, elbilar genererar inte intäkter på samma sätt.

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.