Första företaget i Skåne provkör

Som en del av Elbilslandet Syds första delprojekt erbjuds företag i Skåne och Blekinge stöttning och guidning i deras resa mot en fossilfri fordonsflotta. En del av erbjudandet består av att deltagande företag kostnadsfritt får testa el- eller biogasfordon i sin verksamhet. Först ut i Skåne att provköra var Teleservice.

Teleservice är ett familjedrivet IT-företag med placering i Sjöbo. De nästan 140 anställda arbetar med allt ifrån IT, bredband, fiberutbyggnad och radiokom. Att bidra till hållbar utveckling och att ta välmedvetna val för att minska den miljöpåverkan man själv orsakar pekar de ut som en extra viktig fråga för företaget.
– Vi har insett att vi måste göra vad vi kan för miljön och därför såg vi det här erbjudandet som en bra chans att bidra, berättar Bengt Schön, servicechef på Teleservice och en av de drivande bakom beslutet att delta i Elbilslandet Syd.
– Vi hoppas att detta dels kan inspirera vår personal och visa att det finns alternativa färdmedel. Vi ser det även som en chans att ha mer på fötterna när det är dags för oss att skaffa nya bilar.

Under två veckor har delar av personalen fått pröva att köra fossilfritt i tjänsten. Johan Bresisel, installationschef på Teleservice, var en av de anställda som under en veckas tid fick provköra en elbil.
– Jag var nog lite pessimistisk inför provkörningen, men jag blev glatt överraskad. Upplevelsen av att köra på el var över förväntan, berättar han och tillägger att räckviddsångesten aldrig infann sig.
– Den längsta sträckan jag körde under veckan var från Hörby till Ängelholm. Efter en rundresa på runt 16 mil hade jag fortfarande 11% laddning kvar.

Niclas Haakman, ansvarig för testflottan i Elbilslandet Syd, berättar att en stor fördel med att medverka i projektet är att deltagande företag får möjlighet att pröva olika typer av fossilfria fordon för att på så sett se vad som passar verksamheten bäst. En annan fördel är att det är enkelt att delta.
– Överlämningen av testbilarna sker på plats hos företaget. I samband med överlämningen ger vi en grundlig introduktion av bilen, dess funktioner och hur den tankas eller laddas. Deltagarna behöver alltså inte lägga tid på att ta sig till och från ett försäljningsställe, utan leverans och hämtning sköts av oss, berättar Niclas.

 

Vill du veta mer om Elbilslandet Syds erbjudande för företag? Läs mer om hur vi tillsammans med er kan ställa om er fordonsflotta eller vilka möjligheter det finns för er att ta del av vårt erbjudande kring grön affärsutveckling.

Publicerad:

Sidansvarig

Isabella Nilsson

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.