Smarta bilar och smarta nät: Studieresa 25/10

Välkommen på en studieresa med projekten E-West och Elbilslandet Syd! Vi åker till Frederiksberg i Köpenhamn för att titta på kommunens spännande lösning av laddinfrastruktur - där elbilarna fungerar som energikällor och kan bidra till att balansera elnätet. Dagen bjuder också på inspiration, kunskap och möjligheter till erfarenhetsutbyten kring hur svenska kommuner kan arbeta med utvecklingen av laddinfrastruktur och elfordon.

Program

Torsdag 25 oktober, Frederiksberg

8.00 Samling och gemensam avresa från Malmö C

9.30 Demonstration och presentation av systemet V2G: Smarta bilar – smarta nät: Vi besöker Frederiksbergs Forsyning, som i samarbete med Nuvve, Enel och Nissan skapat en lösning för vehicle-to-grid laddning för verksamhetens elfordon.

12.00 Gemensam promenad till det Kgl. Danske Haveselskab för lunch och seminarium

13.00 Eftermiddagspass: Elfordon och laddinfrastruktur – hur arbetar svenska kommuner?

Introduktion
Lina Hadartz, projektledare för E-West, samt Stina Larsen och Sandra Johanne Selander, projektledare för Elbilslandet Syd inleder eftermiddagen.

Miljöfordon Sverige
Jonas Lööf från Miljöfordon Sverige berättar om läget bland Sveriges kommuner. Vad köper Sveriges kommuner för elfordon idag? Hur bra är Sveriges kommuner på elfordon? Är det kostnadseffektivt att ställa om till elfordon?

Kungsbacka kommun
Christer Lindström, fordonsansvarig på Kungsbacka kommun berättar om kommunens arbete med en fossilfri fordonsflotta och deras kommande installation av V2G-laddning för några av verksamhetens fordon.

Stockholms Stad
Eva Sunnerstedt berättar om kommunens arbete, bland annat hur Stockholms Stad har löst problemet med att bygga laddinfrastruktur på allmän platsmark.

Stockholms Stad
Johan Seuffert berättar om hur Stockholm stad arbetar med sin fordonsflotta och vilka upphandlingar de har gjort.

15.15 Workshop och summering av dagen

16.00 – 17.30 Gemensam resa tillbaka till Malmö C.

 

Information och anmälan

Konferensen riktar sig till kommunala tjänstepersoner som på ett eller annat vis har inflytande över frågor kring laddinfrastruktur i kommunen. Det kan vara trafikplanerare, miljöstrateger, inköpare m.fl. Sista anmälningsdag är den 18 oktober och anmälan är bindande. 

Deltagarpris: 600 kr. I priset ingår studiebesök, lunch och föreläsningar.
OBS! Resa till och från Köpenhamn bekostas av deltagarna själva.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.