Mobility Challenge 2018

Idag bor och jobbar det 20 000 personer i Västra hamnen, en stadsdel som fortfarande har 15- 20 år kvar innan det förväntas stå helt färdigbyggt. Hur transporter till och från Västra hamnen kan ske på ett  hållbart sätt är något vi redan nu måste fundera över.

Nätverket Västra Hamnen – Have it all har skapats för att bidra till utvecklingen med ny energi och fräscha idéer. Tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad står de bakom arrangemanget Mobility Challenge som ett steg i att skapa en modernare och mer hållbar stadsdel

Mobility Challenge är en tävling som vill uppmuntra till nya resvanor i Västra hamnen genom att premiera de lag som under två veckor lyckas bäst med att resa så hållbart som möjligt. Tävlingen pågår mellan den 1- 12 oktober men redan den 28 september smygstartade tävlingen med en kickoff. Vid klaffbron i Västra hamnen stod utställare som inspirerar till ett mer hållbart resande, däribland Elbilslandet Syd.

Tre lag kommer att nomineras och alla tre får pris. I det vinnande laget får varje lagmedlem ett månadskort som gäller för hela Skåne i ett helt kvartal. De nominerade lagen och vinnarna bjuds på en gemensam middag på den innovativa och hållbara restaurangen SPILL.

Läs mer på vastrahamnen.se/moility-challenge

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.