Allt fler ansluter sig till Elbilslandet Syd

Under försommaren har allt fler företag anslutit sig till Elbilslandet Syds första delprojekt och därmed valt att verka för en grön omställning av sina transporter. Den allra första avsiktsförklaringen skrevs under av BAGA Water Technology i Karlskrona

BAGA Water Technology är ett företag verksamt inom vattenhantering och erbjuder helhetslösningar inom vatten och avlopp. BAGA lägger stora resurser på forskning och utveckling och företaget innehar flera internationella patent. Avsiktsförklaringen skrevs under av VD Hans Pettersson.

Hej BAGA! Varför har ni valt att delta i projektet Elbilslandet Syd?
– Vi är ett miljöföretag som tycker att det är självklart att vi ska dra vårt strå till stacken och göra vad vi kan. Med en marknad som rör sig väldigt fort är det inte alltid lätt att veta vad man ska köpa för bilar för att det ska vara både miljövänligt, ekonomiskt och praktiskt. Vi har valt att delta i Elbilslandet Syd för att få hjälp med att hitta rätt.

 Vad ser ni som den största utmaningen respektive vinsten med att delta i projekt
– Vi kör väldigt varierade sträckor varje dag. Det kan handla om allt mellan 5 till 50 mil. Vi måste kunna ha fordon som kan hantera det, så det ska bli intressant att se vad som kan vara lösningen för oss.

Vad hoppas ni få ut av ert deltagande? 
– Vi hoppas få en ökad kunskap kring vilka alternativ som finns, för att utifrån det ta bättre beslut framöver. Givetvis är förhoppningen att vi inom en snar framtid kan köra fossilfritt!


Det första av Elbilslandet Syds fyra delprojekt ägnar sig åt olika typer av kunskapshöjande och attitydpåverkande insatser för att hjälpa företagen i sin omställning till en fossiloberoende fordonsflotta. Genom det kostnadsfria deltagandet får företagen hjälp med att bland annat; genomföra en energideklaration och ta fram en skräddarsydd handlingsplan, testa el- och biogasfordon i verksamheten och ta del av expertis inom området. 
Läs mer om projektet här.

Publicerad:

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.